make a site for free

August 1944

Trupele germane se retrag din Romania.
Soldatii rusi incep sa cucereasca Romania.
Romanii sunt la mijloc...

Mobirise

Inceputul Povestii:
23 August 1944 - Ora 22.30
Bucuresti

"Romani, In ceasul cel mai greu al istoriei noastre am socotit, in deplina intelegere cu poporul meu, ca nu este decat o singura cale, pentru salvarea tarii de la o catastrofa totala: iesirea noastra din alianta cu puterile Axei si imediata incetare a razboiului cu Natiunile Unite" -
Proclamatia catre tara a Regelui Mihai.
In urma acestui anunt, oficial, Trupele Romane intorc armele impotriva Axei si se aliaza Armatei Rosii.

Mobirise

28 August 1944
La Sud de Bucuresti

Trupele germane se retrag spre Dunare.
In urma convoiului de blindate se afla detasamentul de genisti Die Schwarzen Bären (Ursii Negri), care are misiunea de a mina podurile, in incercarea de a incetini tancurile armatei rosii care inaintau dinspre Focsani.
La comanda Ursilor Negri se afla Locotenetul Fritz Lang, un ofiter de cariera in varsta de 43 de ani, ce pana acum 5 zile luptase alaturi de soldatii romani impotriva rusilor.
La marginea satului Balanu, in apropiere de Giurgiu, nemtii raman blocati in drumul lor, neputand sa inainteze prin padure din cauza unui pluton de soldati romani care pazeau calea de retragere.

Mobirise

28 August 1944 - Ora 11.00

Lt. Lang, ranit in explozia necontrolata a unui pod, gaseste adapost in casa preotului Grigore. Prizonierii nemtilor sunt cativa sateni si doi copii, ramasi in casa parohiala ce fusese pana acum cinci zile si orfelinat.
Preotul Grigore fugise cu restul copiilor catre Calarasi, cautand sa scape orfanii de confruntarile armate.